Route informatie voor leiding

Op deze pagina staat informatie over de routes die voor de leiding van belang is. Je vindt er een uitleg over de routebeschrijving, informatie over handige apps, en -speciaal voor de toerwagens- informatie over GPS en navigatiesystemen.

Routebeschrijvingen

Met onderstaande knop kun je de uitleg van de routebeschrijving downloaden. Het is een uitgebreide beschrijving maar lees de informatie helemaal. Je zult dan niet verkeerd fietsen (of toch niet veel). Heb je opmerkingen over de routebeschrijving, bijvoorbeeld fouten, onduidelijkheden of suggesties voor verbetering meldt die dan via dit formulier:  Route-feedbackformulier

De routebeschrijvingen zelf, dus de beschrijvingen die je ’s ochtends in je postvakje vindt, zijn ook digitaal beschikbaar. Je vindt ze door op deze link te drukken: Digitale routebeschrijvingen

App - My GPS coordinates

Het zal je maar gebeuren: Een ongelukje, je bent verkeerd gereden of je zet ergens een defecte fiets neer. In al die gevallen bel je de algemene coördinatie. Het is dan altijd belangrijk dat je zo nauwkeurig mogelijk kunt laten weten waar je zit. We hebben een app gevonden voor je smartphone die je daar bij gaat helpen. Met “My GPS coordinates” kun je op een eenvoudige manier je GPS coördinaten bepalen en doorgeven.

Wij adviseren iedereen dringend deze app te installeren! In dringende gevallen verliezen we dan geen tijd omdat we je op basis van de GPS coördinaten snel en gemakkelijk  kunnen vinden.

Let op:  In dringende of belangrijke gevallen neem je altijd telefonisch contact op met de coördinatie, het doorsturen van de coördinaten per sms kan nadat er telefonisch contact is geweest.

Met onderstaande knop kun je de handleiding voor deze app downloaden.

App Bike GPX

App te gebruiken door de groepsleiding.

Door omstandigheden ben je van de route geraakt en dan? Dan is het handig als je de app Bike GPX hebt geinstalleerd en de route van die dag hebt geladen in de app.

Ben je even de weg kwijt dan brengt deze app je terug op de route.

Download Bike GPX via deze link: https://bikegpx.com/

De handleiding van Bike GPX kun je downloaden met onderstaande knop.

App Maps.Me

De App Maps.Me is voor de toerwagenbemanning, eigenlijk meer een noodzakelijk hulpmiddel… 

Je kunt de route inlezen (.kml file) en de app gelijktijdig ook als navigatie gebruiken. De app kan volledig off-line werken.

GPS coordinaten

De informatie over GPS coördinaten is met name voor de toerwagenbemanning van belang.

Op de routebeschrijvingen voor de toerwagens staan bij pauzeplaatsen de GPS coördinaten vermeld. Met onderstaande knop kun je een uitleg over GPS coördinaten downloaden.