De Mascotte

Hallo allemaal! Mijn naam is Wietse. Zoals je vast al gezien hebt, ben ik een fiets. Geen gewone fiets, maar een waterfiets! Ik kom uit de toekomst, uit het jaar 2091. De Wielerzesdaagse bestaat dan nog altijd, maar heet voortaan WW6D. Baarle-Nassau ligt dan namelijk aan zee, door de opwarming van de aarde. WW6D, dat staat voor Water-Wielerzesdaagse!

Geen zorgen dus, ook in het water kun je fietsen! Maar je wordt er wel veel sneller moe van. Gelukkig kun je onderweg wel heel leuk spetteren!

Waarom ben ik naar 2019 gekomen, zul je misschien denken. Nou, dat is om jullie een idee te geven hoe het er over 72 jaar uitziet. Maar vooral om jullie tips te geven waarmee jullie ervoor kunnen zorgen dat Baarle in 2091 niet aan zee ligt.

Jullie zijn al heel goed bezig: samen een hele week met de fiets op pad zijn, in plaats van met de auto. Dat scheelt al enorm veel. Nemen jullie de rest van het jaar ook wel eens de fiets? Daarmee ben je in ieder geval al op de goede weg! Of ik bedoel, het goede fietspad!

Willen jullie me beter leren kennen? Hou dan dagelijks de toerkrant in de gaten en je komt me vanzelf tegen! Tot gauw!

De mascotte is ontworpen door Grore.